Tanıtım

AMAÇ:
Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi Kütüphanesi’nin amacı; öğretim elemanları, öğrenciler ve çalışanlarının eğitim, öğretim ve araştırmalarını desteklemek amacıyla yayın seçmek, sağlamak, düzenleyerek hizmete sunmak ve bu bilgi kaynaklarını korumaktır.

TARİHÇE:
Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi Kütüphanesi, 20 Mayıs 1999 yılında Besim Ömerpaşa Caddesi’nde bulunan Eğitim Fakültesi binasında kurulmuştur.
Kütüphanemiz, İ.Ü. Edebiyat Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü ve Yabancı Dil Eğitimi Bölümü kitaplıklarının kütüphanemize devredilmesi ile eğitim konusunda zengin bir koleksiyona sahip olmuştur.

KOLEKSİYON:
Yirmi binleri bulan kütüphane koleksiyonumuzda; İngilizce, Almanca, Fransızca ve Türkçe yazılmış eğitim konulu kitapların yanında bu dillere ait çok sayıda edebiyat kitabı da vardır. Ayrıca 800 tez ve 160 dergi girişi vardır.

BİNA:
Kütüphanemiz 90 m2 olup ayrıca az kullanılan yayınlarımız için 30 m2  depolama alanımız vardır. Kullanıcılara tahsis edilen yer sayısı 12 kişiliktir.

ÇALIŞMA SAATLERİ:
Kütüphanemiz, Fakültemizin mesai saatleri içinde hizmet vermektedir.
Hafta içi her gün 09:00-17:00

06 Temmuz 2012